Plastová brčka a další jednorázové plastové produkty budou muset z ČR zmizet do konce roku 2020. My v Eternity Planet věříme, že skoncovat se zbytečným plýtváním by se mělo hned, jak si to člověk uvědomí, a nečekat na to, až nám nezbude nic jiného. Rozhodli jsme se, že plasty začneme nahrazovat co nejdříve. Rozuměj okamžitě.

„It is just one plastic straw.“ – 7,5 billion people

Možná si říkáte, že jedno brčko nic neznamená. A máte pravdu, jedno brčko planetu opravdu nejspíš nezamoří. Jenže o jedno brčko nikdy nejde. Když půjdete do baru, objednáte si svůj drink, donesou vám jej a v něm plastové brčko. Nebo dvě, aby se vám lépe (a rychleji) upíjelo. 😉 A v tom baru nejste jen vy. Je tam dalších sto lidí. Za jeden večer tak jeden bar spotřebuje třeba i tisíc brček (pokud bar netočí již použitá plastová brčka :). Za rok tak tento jeden jediný bar spotřebuje bez problému půl tuny plastu, a to jen na jednorázových brčkách. A teď si představte, že vedle toho baru je bar další. A větší.

Plastová brčka na Bali
Plastová brčka na Bali

Problém hromadění odpadu se netýká jen plastových brček, ale všech jednorázových alternativ. Papírové, bioplastové, žitné. Vše je vytvořeno k tomu, aby spotřebitel brčko využil, zahodil, a znovu využil nové. A tak pořád dokolečka.

A tomu jsme se rozhodli říci DOST! Dost bylo plastů a dost bylo jednorázového přemýšlení o věcech. Přichází EternityStraw.

Kovová brčka EternityStraw jsou tu, aby vám vydržela věčně a byla pro vás tak samozřejmá, jako je vidlička a nůž. Abyste už nikdy nemuseli sáhnout po jednorázové náhradě.

My už máme jasno. Víme, že jednorázová alternativa pro nás nikdy nebude dost dobrá. A že se spokojíme jen s tím řešením, které je v danou chvíli to nejlepší.

EternityStraw brčka v akci

Každý z nás má tu moc pomoci planetě a začít snižovat odpadovou zátěž, kterou nechává za sebou. Let’s make the World a better place!